Æggelikør-kaffe

Æggelikør-kaffe
Forførende cremet (med alkohol)

 

Ingredienser:

500 ml frisk brygget filterkaffe

160 ml æggelikør

200 ml fløde

1 tsk. sukker

Kakaopulver som pynt

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Bland kaffe med æggelikør og fyld i glas.

 

2. Pisk føden stiv med sukker og fyld i kopperne. Pynt med kakaopulver.

 


Nyd den – velbekomme!

Ægte Schwyzer kaffe

Ægte Schwyzer kaffe
Nydelse med en sjat (med alkohol)

 

Ingredienser:

4 tsk. sukker

6 cl Williams pæresnaps

500 ml friskbrygget filterkaffe

4 skiver pære som pynt

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Fylde en teske sukker i hver firvarmet kop og fyld op med pæresnaps og kaffe.

 

2. Pynt med pæreskiverne.

 


Nyd den – velbekomme!

Amadeus

Amadeus

 

Ingredienser
1 cl Mozart likør black
1 cl likør 43
1 espresso mælkeskum

Tilberedelse

 


Fyld Mozart likør black og likør 43 i et glas og tilføj espresso. Pynt med en smule mælkeskum.

Amaretto-Café

Amaretto-Café
Raffineret (med alkohol)

 

Ingredienser:

4 tsk. mandelflager, ristet

400 ml friskbrygget filterkaffe

8 cl Amarettolikør

400 ml mælk
Sukker efter smag

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Rist mandelflagerne gylden i en pande med belægning uden fedt.

 

2. Forfin kaffen med likøren og fyld i store kopper. Varm og skum mælken, og fyld kaffen op hermed.

 


3. Sød efter smag, og pynt kaffen med de ristede mandelflager.

 


Nyd den – velbekomme!

Café Andalusien

Café Andalusien
Spansk nydelse (med alkohol)

 

Ingredienser:
250 ml mælk

2 spsk. kakaopulver

3 spsk. sukker

500 ml stærk, varm filterkaffe

8 cl Cream Sherry (sød Sherry)

4 tsk. mørk chokolade, revet

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Varm mælken, og rør kakaopulver og sukker i.

 

2. Tilføj kaffe og sherry og fordel på fire kopper. Pynt hver kop med en teske revet mørk chokolade.

 


Nyd den – velbekomme!

Café Caramel

Café Caramel
Dejlig karamelsmag

 

Ingredienser:

200 ml friskbrygget kaffe

200 ml mælk

4 tsk. karamelsirup til at aromatisere (fås i hver velassorteret supermarked)
Mældeskum og brun sukker efter smag

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Hæld i hver kop friskbrygget kaffe et sjat varm mælk
og en teske karamelsirop.

 

2. Efter ønske kan du forfine kaffen med mælkeskum og lidt brun sukker. Karamelstænger er det ideelle supplement.

 


Nyd den – velbekomme!

Café Chocolat Blanc

Café Chocolat Blanc
Forforende cremet

 

Ingredienser:
100 g hvid chokolade

400 ml friskbrygget kaffe

400 ml mælk

Hvid reven chokolade til pynt

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Smelt den hvide chokolade i vandbad, rør den sammen med varm kaffe og fyld den i dekorative glas.

 

2. Opvarm mælken, opskum den og hæld den i kaffen. Rør godt og bestrø med hvid reven chokolade.

 

Nyd den – god appetit!

Café d’Orange

Café d’Orange
Lyst til afveksling (med alkohol)

 

Ingredienser:
50 ml kondenseret mælk

6 cl kaffelikør

3 cl orangelikør

400 ml friskbrygget kaffe

200 ml mælk

Noget muskatnød, revet

appelsinskal, revet, til dekorationen

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Fordel kondenseret mælk i glassene, til bunden er dækket 1 til 2 cm. Lad kaffe- og orangelikør flyde forsigtigt i, kom derefter kaffen i.

 

2. Opvarm mælken, opskum den og fyld glassene med den. Garnér med revet muskatnød og appelsinskal.

 

Nyd den – god appetit!

Café de Janeiro

Café de Janeiro

 


Ingredienser
1 cappuccino
4 cl Pitú
4 cl karamelsirup
4 cl fløde

Tilberedelse

 


Fyld karamelsirup, Pitú og fløde i et glas. Fyld dernæst glasset med cappuccino og pynt med kakaopulver.

Café Hawaii

Café Hawaii
Eksotisk frugtagtig

 

Ingredienser:
2 spsk kokosmel

200 ml fløde

1 spsk sukker

200 ml ananassaft

100 ml kokosmælk

400 ml friskbrygget kaffe

4 cl kokossirup

Sukker efter behag

Kokosmel og ananasstykker til pynt

 

Portionen: 4

Tilberedning:

Del 1

 


1. Rist kokosmelet gyldenbrun i en coatet pande uden fedt.

 

2. Pisk fløden stiv med sukker og vend kokosmel i. Opvarm ananassaft og kokosmælk, bland det med den varme kaffe og fyldes i dekorative glas.

Tilberedning:

Del 2

 

3. Kom 1 cl kokossirup i hvert glas og sød ekstra efter ønske. Sæt en flødeskumstop på kaffen, garnér med kokosmel og sæt ananasstykker på glasset som pynt.

 

Nyd den – god appetit!

Café Vinterdrom

Café Vinterdrom
Til hyggelige timer

 

Ingredienser:
400 ml friskbrygget kaffe
400 ml varm kakao

2 knivspidser honningkagekrydderi

200 ml mælk

Sukker efter behag

1-2 honningkager til dekorationen

 


Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Rør kaffe sammen med kakao og honningkagekrydderi. Opvarm og opskum mælken.

 


2. Fyld glassene halvt op med kaffe og hæld mælken i og kom mælkeskummen på. Sødes efter ønske og bestrøs med findelt honningkage.

 

Nyd den – god appetit!

Chocolate Monkey

Chocolate Monkey

 

Ingredienser
1 espresso
50 ml banansaft
50 ml mørk chokolade
chkoladesovs

Tilberedelse

 

 
Giv espresso i et glas, hæld banansaft i og tilføj til sidst en smule chokolade. Pynt med lidt mælkeskum og chokoladesovs