Marmor-kaffe

Marmor-kaffe
Sød forfriskning

 

Ingredienser:

4 kugler vaniljeis

400 ml friskbrygget kaffe

1 bæger færdig Mousse au Chocolat

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Læg en kugle vaniljeis i hvert glas.

 

2. Hæld den varme kaffe over og fyld Mousse au Chocolat på. Den smeltende is giver en spændende marmorering på kaffen.


Nyd den – velbekomme!

Moccafé

Moccafé
Mork forlokkelse

 

Ingredienser:
20 chokolade-mokkabønner

400 ml friskbrygget kaffe

200 ml mælk

Sukker efter behag

4 tsk hasselnøddekrokant til dekoration

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Fordel mokkabønnerne i fire kopper og hæld den friskbryggede kaffe over. Rør rundt, til mokkabønnerne er smeltet.

 

2. Opvarm mælken, opskum den og fyld kopperne med den. Sødes efter ønske og bestrøs med hasselnøddekrokant.

 

Nyd den – god appetit!

Nordic Melange

Nordic Melange
Noget saerligt

 

Ingredienser:
2 friske æggeblommer

2 tsk meget fin sukker

100 ml fløde

600 ml friskbrygget kaffe

4 cl hasselnøddesirup

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Rør æggeblommerne med sukkeret, til det skummer, flødeskummet vendes i, og det fordeles på fire høje glas.

 

2. Bland den friskbryggede kaffe med hasselnøddesirup og hæld den over ægge-fløde-massen.

 

Nyd den – god appetit!

Opkvikker

Opkvikker
Vaekker livsgeisten

 

Ingredienser:
500 ml friskbrygget kaffe

Saft fra 2 citroner

4 tsk druesukker

8 isterninger

4 citronskiver til pynt

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Bland varm kaffe med citronsaft og druesukker.

 

2. Kom isterningerne i glas og fyld op med kaffe. Garnér med citronskiverne.

 

Nyd den – god appetit!

Papageno

Papageno

 

Ingredienser
1 cl Mozart likør Gold
1 cl Likør 43
1 cappuchino
pistacier

Tilberedelse

 


Fyld Mozart likør og 43er i et glas og tilføj en cappuchino. Pynt evt. med hakkede pistacier.

Peppermint-Coffee

Peppermint-Coffee
Til forfriskende ojeblikke

 

Ingredienser:
200 ml fløde

1 spsk vaniljesukker

100 g små pebermynteplader

600 ml friskbrygget, stærk filterkaffe

hakket chokolade eller små mynteblade til dekoration

 

Portionen: 4

Tilberedning:


 

1. Pisk fløden stiv med vaniljesukker.

 

2. Fordel de små pebermynteplader i kopperne, hæld den varme kaffe derover og rør rundt, til de små plader er smeltet.

 

3. Kom til sidst forsigtigt flødeskummet i kaffen med en ske, og pynt med hakket chokolade eller små mynteblade.

 

Nyd den – god appetit!

Rüdesheimer kaffe

Rüdesheimer kaffe
En klassiker (med alkohol)

 

Ingredienser:

200 ml fløde

1 tsk. vaniljesukker

8 stk. brune sukkerknald

6 cl Brandy (mindst 40 %)

600 ml friskbrygget filterkaffe

Kakaopulver som pynt (i stedet for kakaopulver kan der også anvendes chokoladeflager)

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Pisk fløden stiv med vaniljesukker. Fordel sukkerknaldene på fire krus.

 

2. Opvarm brandyen, hæld den på sukkeret og tænd.

 

3. Fyld krusene op med kaffe, sæt fløden på kaffen og pynt med kakaopulver.

 


Nyd den – velbekomme!

Russian Glow

Russian Glow

 

Ingredienser
2 tsk brun sukker
25-40 ml vodka
1 spsk kaffefløde
1 kop stærk kaffe

Tilberedelse

 


Fyld brun sukker i et glas og tilføj vodka og kaffe. Lad kaffefløden løbe langsomt ind.

Russisk kosakkaffe

Russisk kosakkaffe
Til kolde vinteraftener (med alkohol)

 

Ingredienser:
200 ml rødvin

6 cl vodka

400 ml friskbrygget kaffe

brunt sukker

4 kugler vaniljeis 

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Opvarm kort rødvin og vodka, kommes sammen med kaffen i punchglas og sødes efter smag.

 

2. Kom derefter en kugle vaniljeis i hvert glas.

 

Nyd den – god appetit!

Spicy Coffee

Spicy Coffee
For den rigtige urt

 

Ingredienser:
200 ml fløde

1 spsk vaniljesukker

600 ml friskbrygget filterkaffe

1/4 tsk kanel, malet

2 knivspids ingefær, malet

Sukker efter behag

Kanel til pynt

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Pisk fløden stiv med vaniljesukker. Smag den varme kaffe til med kanel og ingefær, fyld den i forvarmede høje kopper og sød efter ønske.

 

2. Sæt forsigtigt flødeskummet på kaffen med en ske, og strø en prise kanel over. Toffees, der smelter let, forædler denne kaffenydelse.

 

Nyd den – god appetit!

Vaniljedrom espresso

Vaniljedrom espresso
med madelkrokant

 

Ingredienser:
Til mandelkrokant:
100 g sukker
100 g knuste mandler
Til kaffen:
200 ml fløde
2 pakker vaniljesukker
2 kolde espressi
2 varme espressi
20 ml appelsinjuice

 


Portionen: 2

Tilberedning:

Del 1

 


1 Tilberedning af mandelkrokant: Anbring et stykke bagepapir på bordpladen. Karamellisér sukkeret under omrøring ved middelvarme, til det bliver gyldenbrunt. Tilføj de knuste mandler og spred karamellen jævnt på bagepapiret i to lange rektangler. Sættes til afkøling.

Tilberedning:

Del 2

 

2 Pisk fløde og vaniljesukker stift og bland det med de kolde espressi og appelsinjuice.

 

3 Fyld to grappaglas med varme espressi og tilføj derefter flødeblandingen. Garnér hvert glas med mandelkrokant.

 

Nyd den – god appetit!

Vanilje-kaffee

Vanilje-kaffee
Forforende mild

 

Ingredienser:
1 vaniljestang

400 ml mælk

4 tsk vaniljesukker

400 ml friskbrygget filterkaffe

4 tsk. brunt sukker

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv.

 

2. Opvarm mælken med vaniljekorn og vaniljesukker under konstant omrøring (må ikke koge!), opskum derefter blandingen.

 

3. Fyld kun glassene halvt med den friskbryggede kaffe, og sæt en top af varm vanilje-mælkeskum på.

 

4. Bestrøs med brunt sukker og serveres. Pynt hvert glas med en vaniljestang.

 

Nyd den – god appetit!

Winter Mocha

Winter Mocha

 

Ingredienser
30 ml chokoladesovs
15 ml kanelsirup
1 espresso
200 ml mælkeskum

Tilberedelse

 


Fyld chokoladesovs og sirup i et glas. Tilføj en espresso og fyld op med mælkeskum.