Cocos-Café

Cocos-Café
Eksotisk (med alkohol)

 

Ingredienser:

2 spsk. kokosflager, ristet

600 ml friskbrygget filterkaffe

10 cl kokoslikør

Sukker efter smag

200 ml fløde

1 tsk. vaniljesukker

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Rist kokosflagerne gylden i en pande med belægning uden fedt.

 

2. Fyld kaffe of 8 cl kokoslikør i høje krus og sød efter smag.

 

3. Pisk fløden stiv sammen med vaniljesukker og resten af kokoslikøren, fordel på krusene og pynt med kokosflager.

 


Nyd den – velbekomme!

Cream Coffee

Cream Coffee
Dekorativ (med alkohol)

 

Ingredienser:
200 ml fløde

1 spsk. vaniljesukker

500 ml friskbrygget filterkaffe

8 cl Cremelikør
Chokoladeflager til at pynte

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Pisk fløden stiv med vaniljesukker.

 

2. Bryg din kaffe frisk, og fyld den i kopperne.  Lad cremelikøren langsomt løbe ind over en ske, så der dannes to farvelag.

 

3. Fyld fløde på blandingen og pynt med Cream Coffee og chokoladeflager.

 


Nyd den – velbekomme!

Hot Caribbean Coffee

Hot Caribbean Coffee
Caribisk drom (med alkohol)

 

Ingredienser:
6 cl rom

6 cl orangelikør

500 ml friskbrygget kaffe

200 ml fløde

4 skiver appelsin til pynt

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Bland rom og orangelikør, fordel det på glassene og fyld op med friskbrygget kaffe.

 

2. Pisk fløden stiv. Sæt en flødeskumstop på kaffen og garnér med appelskinskiverne.

 

Nyd den – god appetit!

Kaffe Grappa

Kaffe Grappa
Det bedste til sidst (med alkohol)

 

Ingredienser:

600 ml frsik brygget filterkaffe

100 ml Grappa

100 ml mælk

 


Portioner: 4

Tilberedelse:

 

1. Bland kaffe med Grappe og fyld i glas.

 

2. Varm og skum mælken og pynt kaffen med mælkeskum.

 


Tid til nydelse – god appetit!

Kaffe Sambuca

Kaffe Sambuca
Varm og stærk (med alkohol)

 

Ingredienser:

4 tsk. sukker

8 kaffebønner

600 ml friskbrygget filterkaffe

100 ml Sambuca

200 ml fløde

nogle kaffebønner som pynt

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Fyld en teske sukker og to kaffebønner ind i forvarmende glas.

 

2. Bland kaffen med Sambuca og fyld glassene op.

 

3. Pisk fløden stiv og fordel den på glassene. Pynt kaffen Sambuca til sidst med kaffebønnerne.


Nyd den – velbekomme!

Kaffee Barraquito

Kaffee Barraquito
Spansk specialitet (med alkohol)

 

Ingredienser:

50 ml kondenseret mælk

300 ml mælk

500 ml friskbrygget filterkaffe

Skræl af en usprøjtet citron, revet

Kaffelikør eller kanel til at forfine smagen

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Fyld kondenseret mælk i glas, indtil bunden er dækket 1 til 2 centimeter.

 

2. Varm og skum mælken, og fyld på som andet lag. Fyld så op med den friskbryggede kaffe og krydr med lidt citronskræl.

 

3. Efter ønske kan kaffen forfines med kaffelikør eller lidt kanel.

 


Nyd den – velbekomme!

Kaffee Zabaione

Kaffee Zabaione
Foraedlet kaffenydelse (med alkohol)

 

Ingredienser:
4 æggeblommer

2 spsk sukker

400 ml friskbrygget kaffe

100 ml kaffelikør

Muskatnød, reven

Skallen af en usprøjtet citron, reven

200 ml fløde

Kakaopulver og lady fingers til pynt

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Pisk æggeblommerne med 1½ spsk sukker, til de er skummende. Opvarmes over et varmt vandbad og kom under konstant omrøring kaffe, likør, muskatnød og citronskal i. Pisk massen, til den skummer og er cremeagtig, fyld den op i de forvarmede glas.

 

2. Pisk fløden stiv med det sidste sukker og sæt en top på.

 

3. Bestrøs med kakao og serveres med lady fingers.

 

Nyd den – god appetit!

Kanel-kaffe

Kanel-kaffe
Smager krydret og kraftigt

 

Ingredienser:

400 ml mælk

1 kanelstang (evt. flere til pynt)

4 stk. mørk chokolade

400 ml stærk, varm filterkaffe

4 knsp. kanel, malet
Sukker efter smag

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Varm mælken sammen med kanelstangen (må ikke koge), tag kanelstangen ud og skum den varme mælk.

 

2. Fordel chokoladestykkerne på fire glas. Fyld halv op med kaffe og rør forsigtigt.

 


3. Tilsæt mælken og mælkeskummet og pynt med kanelpulver. Sød efter smag.

 


Nyd den – velbekomme!

Kapuciner-kaffe

Kapuciner-kaffe
Modstand meningsløs

 

Ingredienser:

600 ml brygget kaffe

200 ml varm kakao, sødet

4 spsk. nødde-nougat-creme

3 spsk. mørk chokolade, reven
200 ml mælk

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Rør kaffen sammen med kakao og nødde-nougat-creme og fordel på fire kopper.

 

2. Tilsæt 2 spsk. mørk chokolade og lad den smelte.

 


3. Varm og skum mælken, og fyld kaffen op hermed. Pynt med resten af den revne chokolade og server kaffen straks.

 


Nyd den – velbekomme!

Kingston Coffee

Kingston Coffee

 

Ingredienser
1 kop kaffe
2 cl hvid rom
2 cl Curacao Triple Sec (kan erstattes med Cointreau)
fløde
appelsiner

Tilberedelse

 


Fyld hvid rom og og curacao triple sec i et glas og fyld op med varm kaffe. Pynt med flødeskum og lidt appelsinskræl fra en ubehandlet appelsin.

Latte picante

Latte picante
med kandiseret appelsinkrael

 

Ingredienser:
1 frisk jalapeño-peber
½ frisk appelsinskræl
2 kanelstænger
2 nelliker
8 tsk brunt sukker
4 stærke café crème (ca. 400 ml)
800 ml fedtfattigt mælk

 


Portionen: 4

Tilberedning:

Del 1

 


1 Vask appelsinen med varmt vand og skræl skrællen af med en skrællekniv. Rids jalapeño- peberen tre gange på langs med en skarp kniv.

 

2 I en gryde blandes kaffen med appelsinskræl, kanelstænger, jalapeño-peber, nelliker og sukker, og blandingen bringes i kog. Lad blandingen koge ind til ca. halvdelen ved at lade den simre i ca. 15 minutter ved middel varme.

Tilberedning:

Del 1

 

3 Hæld mælken i lige dele i fire latte macchiato-glas og skum det med mælkeskummeren Perfect Cappuccino . Hæld derefter forsigtigt den reducerede kaffe gennem en si ned i den skummede mælk.

 

Tip: Pynt denne delikatesse med et par strimler appelsinskræl!

Ikke til et svagt hjerte:

 

Tilføj et skud tequila til den let skummede mælk. Flambér drinken og konsumér den, når flammen brænder ned.

 

Nyd den – god appetit!

Macadamia-Café

Macadamia-Café
Cremet nydelse med nødder

 

Ingredienser:

300 ml friskbrygget filterkaffe

300 ml varm kakao

4 - 6 cl Macadamiasirop

Sukker efter smag

200 ml mælk
hakkede nødder som pynt

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Bland kaffe med kakao og sirop, sød efter smag og fyld i høje glas.


2. Skum mælken og fordel den på kaffen. Pynt evt. med hakkede nødder og server.


Nyd den – velbekomme!