Iskaffe Don Vanillo

Iskaffe Don Vanillo
Forforende god (med alkohol)

 

Ingredienser:
600 ml friskbrygget kaffe
2 tsk sukker

100 ml mælk

200 ml fløde

1 tsk vaniljesukker

8 cl æggelikør

4 kugler vaniljeis

Æggelikør til pynt

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Rør kaffe, sukker og mælk sammen og stil det koldt. Pisk fløden stiv med vaniljesukker.

 


2. Rør æggelikør i den afkølede kaffe og fyld blandingen i høje glas.

 

3. Læg en kugle vaniljeis i hver og sæt en flødeskumstop på iskaffen. Stænk med et par dråber æggelikør.

 

Nyd den – god appetit!

Iskaffe Magic Chok

Iskaffe Magic Chok
Chokofrisk (med alkohol)

 

Ingredienser:
4 tsk. brun kandis

800 ml friskbrygget kaffe

6 cl kaffelikør

4 kugler chokoladeis 

 

Portionen: 4

 

Tilberedning:

 


1. Opløs kandissen i kaffen, røres sammen med likøren og stilles koldt. Fordel den afkølede kaffe i fire glas og stil dem i dybfryseren i højst en time.

 

2. Servér den let frosne kaffe med en kugle chokoladeis. Garnér din iskaffe med papirtynde små chokoladeplader.

 

Nyd den – god appetit!

Iskaffe Moccatone

Iskaffe Moccatone
Passer til enhver menu

 

Ingredienser:

2 tsk. brun kandis

300 ml frisk brygget kaffe
5 chokolade-mokkabønner elelr et stykke mokkachokolade

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Opløs kandissukkeret i den varme kaffe, hak mokkabønner eller -chokolade fint, giv dem i kaffen og lad det hele køle lidt af.

 

2. Stil blandingen efterfølgende for ca. 3 timer ind i dybfryseren og rør den fra tid til anden kraftigt igennem med en gaffel.

 


3. Fyld den kolde drik i små glas og server med en ske.

 


Nyd den – velbekomme!

Iskaffe Noisette

Iskaffe Noisette
Frisk nøddesmag (med alkohol)

 

Ingredienser:

400 ml friskbrygget kaffe

2 tsk. brun sukker

400 g valnøddeis

8 cl vaniljelikør

200 ml fløde

1 tsk. vaniljesukker

Vaniljestænger som pynt

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Rør kaffen med sukker, lad den afkøle og purer den sammen med valnøddeis og vaniljelikør. Fyld i høje glas og stil den for en time i dybfryseren.

 

2. Pisk fløde stiv sammen med vaniljesukker og pynt kaffen med den. Serveres let frossen. Pynt hvert glas med en vaniljestang.

 

Tid til at nyde – velbekomme!

Iskaffe Orange Fresh

Iskaffe Orange Fresh
Dejlig krydret og frugtigt (med alkohol)

 

Ingredienser:

800 ml friskbrygget filterkaffe

1/2 tsk. skal fra ubehandlet appelsin, revet

2 knivspidser kardamomme, malet

8 cl vaniljelikør

4 kugler kærnemælk-appelsin-is

200 ml fløde

1 tsk. vaniljesukker

revet appelsinskal og kanel som pynt

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Bland kaffen sammen med appelsinskræl, kardamom og vaniljelikør og stil det koldt. Fyld en kugle kærnemælk-appelsin-is i hvert glas og fyld op med kaffe.

 

2. Pisk fløden stiv med vaniljesukker. Pynt iskaffen med fløde og appelsinskræl og strø kanel over.

 


Nyd den – velbekomme!

Iskaffe Vanilje-kirsebaer

Iskaffe Vanilje-kirsebaer
Frisk og frugatagtig

 

Ingredienser:
600 ml friskbrygget kaffe

125 ml vaniljesauce

4 kugler vanilje-himbær-is 

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. Bryg filterkaffen og lad den køle af i køleskabet.

 

2. Fordel vaniljesaucen på glassene og hæld for­sigtigt den godt kølede kaffe derover.

 

3. Læg en iskugle på hver portion og servér med en ske.

 

Nyd den – god appetit!

Iskaffe

Iskaffe
med vaniljeis og sprod topping

 

Ingredienser:
2 stærke café crème (ca. 300 ml)
4 kugler vaniljeis
4 tsk fløde

 


Portionen: 2

Tilberedning:

 


1 Afkøl kaffen i mindst 30 minutter.

 

2 Hæld den kolde kaffe i to glas og kom to kugler vaniljeis i hvert glas.

 

3 Pisk fløden, til den danner bløde spidser og sæt en top på hvert glas med en klat fløde. Garnér med krokant efter smag.

 

Nyd den – god appetit!

Kaffe Joghurella

Kaffe Joghurella
Frisk og lækkert

 

Ingredienser:

400 ml friskbrygget filterkaffe

4 tsk. brun sukker

50 g nødde-nougat-creme

400 g vaniljejoghurt

50 g revet chokolade
nogle kaffebønner som pynt

 


Portioner: 4

Tilberedning:

 

1. Rør kaffen sammen med sukker og nødde-nougat-creme og lad den køle af.

 


2. Bland med joghurt og chokolade og fyld på glas. Pynt kaffen Joghurella til sidst med kaffebønner.

 


Nyd den – velbekomme!

Kold ild

Kold ild
Varm og kold (med alkohol)

 

Ingredienser:
4 kugler yoghurt-himbær-is  

500 ml friskbrygget kaffe

4 sukkerknalde

2 - 4 cl brun rom (54 %)

 

Portionen: 4

Tilberedning:

 


1. For­del yoghurt-himbær-isen og den endnu varme kaffe i glassene og læg en ske på glaskanten.

 

2. Kom en sukkerknald på hver ske, hæld rom over og tænd den først kort før serveringen.

 

Nyd den – god appetit!

Madeira Sky

Madeira Sky

 

Ingredienser
1 kugle vaniljeis
200 ml kold usødet kaffe
saft fra 1/2 appelsin
1/2 skrællet appelsin i terninger
lidt appelsin-likør

Tilberedelse

 


Bland appelsinsaft med kaffe. Dryp likør på appelsinterningerne og fyld dem i et glas sammen med vaniljeisen. Fyld op med kaffen.

Strawberry Breeze

Strawberry Breeze

 

Ingredienser
4 cl jordbærsovs
knust is
mælk + mælkeskum
1 espresso

Tilberedelse

 


Hæld jordbærsovs i et glas. Tilføj knust is og fyld op til 3/4 med mælk. Hæld espresso over og fyld op med mælkeskum. Pynt evt. med jordbærsirup og en halv jordbær.

Tropical Twist

Tropical Twist

 

Ingredienser
2 kugler frugtis (tropisk)
2 cl Cointreau
7 cl ananassaft
10 cl kold kaffe

Tilberedelse

 


Blend 1 kugle is med Cointreau og ananassaft i en blender. Fyld kaffen i et glas og tilføj en kugle is. Fyld op med blandingen fra blenderen.