Hvem kan blive forbavset over, at kaffen fandt et nyt hjemland i Sydamerikas største land? For i Brasilien finder planten lige netop det, den bedst kan lide: Højde, varme og masser af nedbør.
Hvem kan blive forbavset over, at kaffen fandt et nyt hjemland i Sydamerikas største land? For i Brasilien finder planten lige netop det, den bedst kan lide: Højde, varme og masser af nedbør.
Kaffen har haft hjemme i Terra Roxa allerede siden 1774, og en første boomtid begyndte omkring 1820.
Kaffe har brug for meget plads. Etårige stiklinger breder sig hurtigt hen over urskovens skråninger. Da kaffen er en hurtig starter, bestemmer de stedsegrønne buske, som er fyldt med hvide blomster, og nogle gange på samme tid spækket med røde kaffebær, snart billedet. Høsttiden er i de fire måneder fra april/maj.
Løft kopperne og prøv! De bedste af de traditionelt tilberedte brasilianske kaffesorter er milde, uden syre, sødlige i eftersmagen og frugtagtige, sværmer specialisten og kenderen. De kommer fra delstaten Minas Gerais med Cerrado i nord og Sul de Minas i syd. Mod vest har også Mogiana kvalitetskaffe noget at byde på.