Den overlegne blandt de forskellige slags kaffe
Der Überflieger unter den Kaffees

Ganen smager det og forbløffes. I duften fra Arabicaen kan man stadig fornemme den højdeluft og pleje, som planten kræver. Områder, der ligger 600 til 1800 m over havets overflade, er bedst egnede til dyrkningen.

Fra bær til bønne
Von der Kirsche zur Bohne

Fra 1000 til 200: På vejen mod råkaffen bliver der kun ca. en femtedel tilbage - og det lige meget, hvilken bønne eller hvilken forfinelsesmetode, der anvendes.

Renhedsprincip
Reinheitsgebot

Umodne bønner i råkaffen kan ødelægge smagen i en hel pakke. Derfor sørger sorteringsmaskiner med en kapacitet på 400 bønner pr. sekund for Arabicaens renhed.

Har næsten hjemme i hele verden
Beinahe in aller Welt zu Hause

Udbredelsen til Centralamerika - med den rigtige højde vokser Arabica i Vietnam og Mexico, fra 22 grader nordlig til 26 grader sydlig bredde.

Sprinteren
Der Sprinter

Arabica skal bruge 9 til 11 måneder for at blive moden - for planter er det lang tid for vejen fra blomst til frugt.

Den fine milde
Der feine Milde

Det er ikke kun den fine smag, der er kendetegnende for Arabicaen. Den er også særdeles mild, og den indeholder ca. 1,1 til 1,7 % koffein: 2 gange mindre end andre sorter.

Kvantitiv bærhøst
Quantitative Kirschenernte

Brasilian Arabica høstes efter stripping-metoden. Derved stryges bærrene af grenen, bredes ud og tørres, indtil bønnerne kan pilles ud uden rester.

Arabica-høst
Arabica-Auslese

Blandt Coffea Arabica-typerne er hhv. "Colombian" og "Other Milds" kvalitativt nr. 1. Bærrene håndplukkes fra grenen (picking metode), derefter vådbearbejdes de, altså de vaskes direkte, forsorteres, og skind og frugtkød fjernes. Derefter vaskes de endnu en gang, og først herefter tørres de.