Espresso
Espresso

Ingredienser:
Til denne opskrift har du ikke brug for flere ingredienser.

Tilberedning:
Espresso er simpelthen italienernes nr. 1 og kaldes slet og ret "caffè". Du  skal bruge ca. 7 g kaffepulver pr. kop af mellem- til mørkristede bønner. 50 ml varmt vand presses med et kraftigt tryk gennem kaffepulveret. Resultatet er: en rød- til mørkebrun kaffe med en fin guldbrun crema.

Espresso Macchiato
Espresso Macchiato

Ingredienser:
lidt mælk, kakaopulver

Tilberedning:
Espresso, som man kommer så meget mælkeskum på, til koppen er fyldt op. Derpå strøs lidt kakaopulver.

Café Crèma
Café Crèma

Ingredienser:
Til denne opskrift har du ikke brug for flere ingredienser.

Tilberedning:
Schweizernes typiske kaffe; den kaldes også "Schümli-Kaffee". Tilberedes efter espresso-princippet, men med 120 ml vand og af Café Crème-bønner. De er lysere ristet og derfor mildere i smagen end espressobønner.

Ristretto
Ristretto

Ingredienser:
Til denne opskrift har du ikke brug for flere ingredienser.

Tilberedning:
Du skal bruge ca. 7 g kaffepulver fra mellem- til mørkristede bønner. Til en Ristretto presses der kun 30 ml varmt vand med et kraftigt tryk gennem kaffepulveret (espresso 50 ml). Dens franske pendant hedder "Café serré".

Cappuccino
Cappuccino

Ingredienser:
ca. 80 ml opskummet mælk

Tilberedning:
Espresso eller Caffè Lungo i bunden, og derpå hældes ca. 80 ml opskummet mælk. Varianten fra Wien, "Kapuziner", får som kronen på værket et låg af flødeskum. Og hvis man har lyst, kan man få et drys chokoladespåner på.

Caffé Lungo
Caffé Lungo

Ingredienser:
Til denne opskrift har du ikke brug for flere ingredienser.

Tilberedning:
Espresso, som tilberedes med den dobbelte mængde vand. Du skal bruge ca. 7 g kaffepulver pr. kop af mellem- til mørkristede bønner. I stedet for 50 ml vand, som til en Espresso, presses 100 ml vand gennem kaffepulveret med et højt tryk. I Østrig kaldes den derfor også "en fortyndet".

Mælkekaffe
Milchkaffee

Ingredienser:
ca. 100 ml opskummet mælk

Tilberedning:
Den klassiske blanding er 100 ml opskummet mælk og 100 ml Café Crème. I Østrig kalder man den en Melange. Til mælkekaffe fra Italien og Frankrig er der mest mælk i: Til Caffè Latte eller Café au lait anvendes der efter ønske Café Crème i forholdet 1:2 med varm og opskummet mælk. Begge serveres gerne i store keramikkopper.

Latte Macchiato
Latte Macchiato

Ingredienser:
120 ml mælk

Tilberedning:
Her skal de forskellige ingredienser omhyggeligt lægges lagvist: Opskum 120 ml mælk i et Latte-Macchiato-glas. Hæld langsomt og forsigtigt en dobbelt espresso i - den skal lægge sig som et synligt lag mellem mælk og skum.