Det er ikke bønnen - men ristningen det kommer an på
Von wegen "Nicht die Bohne" - Auf die Röstung kommt es an

Kaffebønner ristes ikke altid ens - man skelner her mellem forskellige ristningsgrader. Ved en lys ristning taler eksperten om en kanelristning, en mellemristning kaldes American Roast. Den mørkeste ristningsgrad kaldes Espresso-ristning eller "Italien Roast". Den afgørende faktor for en god espresso er f.eks. bønner af høj kvalitet, som er mørkere ristet end "normale" kaffebønner.

Ved tilberedelse af en god espresso kommer kaffepulveret kun i kontakt med det varme vand i kort tid. Resultatet er: mindre bitter- og garvestoffer og mindre koffein end ved normale filtermetoder. Det er vigtigt, at bønnerne males meget fint. På den måde kan de værdifulde smagsstoffer bedre "ekstraheres".

Alfa og omega: cremaen - fin, sanselig, yderst aromatisk!
Das A und O: die Crema - Fein, sinnlich, hocharomatisch!

Det lag, der dannes på overfladen af kaffen, kaldes crema. Den har en olie- og cremeagtig, finporet konsistens og binder aromastofferne. Cremaen opstår gennem vandet, som med et stort pres (ca. 15 bar) presses gennem kaffepulveret. Cremaen virker som et beskyttende låg for kaffen, som gør, at de fine aromastoffer forsvinder langsommere.

Kaffe-guldets farve - middelværdier i høj kurs
Die Farbe des Kaffee-Goldes - Mittelwerte hoch im Kurs

Cremaens farve påvirkes af forskellige faktorer. Hvis cremaen er for mørk, kan det f.eks. skyldes for høj bryggetemperatur eller for finmalede bønner. Hvis cremaen er for lys, kan det skyldes for grovmalet kaffe eller for lav bryggetemperatur. Disse faktorer kan påvirkes ved de fleste fuldautomatiske kaffemaskiner.

Det rigtige vand til den perfekte kaffenydelse
Das richtige Wasser für perfekten Kaffeegenuss

Vand er ikke kun vand. Det har forskellige hårdhedsgrader, dvs. et forskelligt indhold af mineralstoffer. For den ideelle kaffenydelse anbefales det at anvende et specielt vandfilter, der trækker kalk og forstyrrende smagsstoffer ud af vandet og dermed på den ene side beskytter maskinen og yderligere sørger for den bedste smag. Til vores Melitta®CAFFEO®modeller anbefales det at anvende Melitta®Pro Aqua vandfiltre. Alle modeller leveres med et filter.