Det originale spidse porcelænsfilter
Der Porzellanspitzfilter - das Original

For 100 år siden havde husmoderen Melitta Bentz fra Dresden fået nok af den bitre smag og pulver mellem tænderne, når hun drak kaffe. Et stykke trækpapir fra hendes ældste søn Villys skolehæfte gav hende den simple idé at filtrere den ikke særligt lækre kaffegrums fra med filter og papir. Hun prøvede sig frem med et gennemhullet messingbæger og den 20. juni 1908 var basis for virksomheden lagt.

Tips til manuelt brygget kaffe
Tipps für Handmade Genießer

Ved manuel filtrering af kaffen må vandet helst ikke være kogende (en temperatur mellem 86 og 98 °C er ideel). Vent så i kort tid (ca. 20 – 30 sekunder) og tilbered så kaffen med resten af vandet. Den særlige fordel ved manuel filtrering er, at brygningsprocessen kan tilpasses optimalt. Med brygningsmetoden kan man variere styrken:

Hvis man vil have en mild kaffe, kan det anbefales at hælde al vandet i filteret på én gang efter den første portion. Hvis kaffen skal være stærkere, hælder man kaffen op portion for portion og lader den løbe igennem mellem hver portion. Man får en stærkere kaffe ved hælde vandet i portion efter portion.

Og til slut endnu et tip: Hvis man ved manuel filtrering først varmer kaffekanden med kogende vand, kan man bedre bevare kaffens temperatur og aroma.