111 år med Melitta – 111 år med filterkaffe
Én ting kan vi slå fast med det samme: Du er ikke den eneste, der elsker kaffe! Hvert sekund drikkes der 5.000 kopper verden over. Et imponerende antal.

Eller – for at sige det mere præcist: ”Hvert sekund er der 5.000 kaffeelskere, der begynder at drikke en kop kaffe.” For det er jo de færreste, der drikker en kop kaffe på et sekund ...

Men uanset hvad – det er et andet spørgsmål, der er langt vigtigere for os: Ville du drikke lige så meget kaffe i dag, hvis ikke Melitta Bentz havde opfundet kaffe filtrering i 1908? Det tror vi ikke ...

En klog kvindes idé blev til en standard verden over – Melitta® filterposerne


Vi ved ikke, om grundlæggeren af vores virksomhed, Melitta Bentz, der har lagt navn til virksomheden, fra starten vidste, at hendes Melitta® filterposer senere ville erobre verden. Men vi kan sige ganske objektivt, at det var det, der skete – hvert år anvendes 20 milliarder filterposer til at brygge cirka 120 milliarder kopper kaffe. Det sker ganske vist i stor udstrækning med filterkaffemaskiner, men i stigende grad også med den metode, som Melitta Bentz opfandt i 1908. I dag hedder det bare noget andet – pour over.

Opskriften til 'pour over'


Med lidt erfaring kan du lave din pour over-kaffe instinktivt. Men hvis du ønsker at få det meste ud af de mere end 800 kaffearomaer, anbefaler vi den perfekte pour over-opskrift med de tre lykkebringende tal 18, 300 og 96. Du kan ikke vinde en million i lotto med de tal, men de vil gøre dig glad alligevel. De står nemlig for:

  • 18 g kaffe
  • 300 ml vand
  • 96° vandtemperatur


Tallene, du skal bruge til en virkelig god kaffe! Prøv det! Du vil indse, hvorfor mange kaffeelskere stadig mener, at pour over er den bedste måde at lave kaffe på


Vær med til vores fejring! Med vores pour over-produkter


Vil du tage skridtet ind i verdenen med pour over-kaffe? Eller er du allerede en pour over-professionel? Vi har alle de produkter, du skal bruge til den perfekte kaffe. Bortset fra vandet, naturligvis.


Pour Over


Glem ikke ... filterkaffemaskinen


Pour over kræver lidt tid og tålmodighed. Det har man ikke altid. Men det betyder ikke, at du skal undvære virkelig god filterkaffe.  Det, som i dag er en selvfølge i næsten alle køkkener, var en ægte sensation i 1965 – den første Melitta® filterkaffemaskine. Endelig var det muligt at lave lækker filterkaffe næsten automatisk. Og hurtigt! Den legendariske MA 120 var kun omkring seks minutter om at lave otte kopper kaffe.

I dag byder Melitta® på en bred vifte af forskellige filterkaffemaskiner: kaffemaskiner med glaskande og kaffemaskiner med termokander. Kaffemaskiner i rustfrit stål og farverige varianter. Pålidelige startmodeller og maskiner med særlige højdepunkter såsom en timer. En klassiker siden 1978 ...


Selv 40 år efter sin lancering er Aromaboy® den mindste filterkaffemaskine i verden.  I dag formår den stadig at lave op til 2 kopper kaffe, ligesom den gjorde dengang. Og designet? Det, der var hypermoderne i slutningen af 1970’erne, er nu lækker ”retro”.


Aromaboy®


Selv efter 111 år:
Melitta® kaffenydelse